Пятница, 26.04.2024, 05:03

ГлавнаяРегистрацияВход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
 
Форма входа

 
Поделитесь новостью с друзьями.
 
 
Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 41 42 »

  20 червня НБУ вводит в обіг двугривневу монету з нейзильберу присвячену закладу вищої освіти, історія якого починає свій відлік 17 серпня 1918 року, коли гетьман України Павло Скоропадський підписав закон про заснування університету. Першим ректором університету був відомий учений-мовознавець, професор, активний учасник українського державотворення Іван Огієнко. За роки своєї діяльності університет підготував тисячі фахівців для дошкільних, загальноосвітніх, професійних навчально-виховних закладів, закладів вищої освіти І - IV рівнів акредитації та інших галузей національного господарства.

    На аверсі монети розміщено: ліворуч - малий Державний Герб України, над яким рік карбування монети - 2018, під гербом напис УКРАЇНА; у центрі- стилізовану композицію: логотип Кам`янець-Подільського національного університету імені Івана Огієн ... Читать дальше »

Просмотров: 1027 | Добавил: админ | Дата: 07.06.2018

 16 травня НБУ випустив пам`ятну медаль, присвячену одному з найбільших закладів вищої освіти України і Європи, заснованому в 1898 році. Національний технічний університет України відіграє значну роль у підготовці висококваліфікованих інженерних і наукових кадрів та упродовж багатьох років входить у трійку найкращих навчальних закладів в Україні.
Роздрібна ціна, грн: 524

    На аверсі медалі зі срібла розміщено: головний корпус університету, над яким - малий Державний Герб України та рік заснування університету - 1898; по колу написи: НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ (угорі), УНІВЕРСИТЕТ УКРАЇНИ (унизу).    

   На реверсі медалі зі срібла зображено позолочений герб університету, під яким рік карбування - 2018. По колу розміщено написи: КИЇВСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ (угорі), ІМЕНІ ІГОРЯ ... Читать дальше »

Просмотров: 1200 | Добавил: админ | Дата: 16.05.2018

 Сьогодні  15 травня НБУ випустив пам`ятну медаль присвячену одному з провідних вищих аграрних навчальних закладів України. Національний університет біоресурсів і природокористування України - заклад дослідницького типу, який провадить діяльність, спрямовану на вивчення сучасних проблем науки про життя і навколишнє природне середовище, використання, відтворення та збалансований розвиток біоресурсів наземних і водних екосистем, запровадження новітніх природоохоронних агро- і біотехнологій тощо.
Роздрібна ціна, грн: 38

    На аверсі медалі розміщено: головний корпус університету, над яким - малий Державний Герб України та напис УКРАЇНА; унизу - логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України та рік карбування - 2018.

    На реверсі медалі на дзеркальному тлі розміщено логотип універ ... Читать дальше »

Просмотров: 863 | Добавил: админ | Дата: 15.05.2018

   Сегодня в территориальном отделении НБУ наменял немного банкнот на новые монеты. Как и ожидалось первые ощущения это мягко говоря шок - ощущение что тебя объегорили; после полновесной металлической гривны большого размера новая да ещё цветом и размером с копеечку монета воспринимается как копейка, тем более в куче с другой мелочью.

  Потом начал ими рассчитываться в магазинах и транспорте, все кому давал монеты с большим интересом брали монеты, но тут же критиковали что очень мелкие и трудно брать, да и цвет с размером сразу стал настораживать ибо в Киеве ещё ходят и копейки и двушки и работники торговли боятся что будут путать их с новыми монетами, а это чревато недостачей в кассе. Не искушённым обывателям монеты понравились по дизайну чего не скажешь о коллекционерах, а об остальном можно будет говорить через какое то ... Читать дальше »

Просмотров: 1896 | Добавил: админ | Дата: 02.05.2018 | Комментарии (3)

   

      5 червня НБУ введе в обіг  пам'ятні монети: десятигривневу срібну  та двугривневу нейзильберову - Марена дніпровська. Монети присвячені прісноводній зграйній донній рибі родини Коропових - марені дніпровській, зникаючому виду, ендеміку басейнів Дніпра і Південного Бугу, занесеній до Червоної книги України та Европейського червоного списку.

    На аверсі нейзильберової монети номіналом 2 гривні  в обрамленні вінка, утвореного  із зображень окремих видів флори і фауни, розміщено малий Державний Герб україни та написи: УКРАЇНА 2 ГРИВНІ та логотип Банкнотно-монетного двоу України.

    На реверсі нейзильберової монети номіналом 2 гривні зображено марену дніпровську на длі морських водорослей та гальки (кольорове зображення, використано тамподрук ... Читать дальше »

Просмотров: 2380 | Добавил: админ | Дата: 21.04.2018 | Комментарии (0)

   22 траня НБУ введе в обіг  пам'ятну десятигривневу срібну - Копання картоплі. Монета присвячена розкриттю в художньо-образній манері іронічного наїву образів українського архетипу. Загальновідомо, що серед споконвічних цінностей українців - земля-годувальниця. Потяг і любов до неї, працянаній тисячі років єднають Чоловіка і Жінку, що символізують дві постаті у формі серця.

   На аверсі монети розміщено стилізоване зображення дерева життя, верхівя якого - дзеркальне (на тлі поля), нижні бульки - на дзеркальному тлі - золоті (локальна позолота). Унизу розміщено:  малий Державний Герб України (ліворуч), рік карбування монети 2018 (праворуч), півколом написи: УКРАЇНА, номінал - 10 ГРИВЕНЬ.

   На реверсі  монети на дзеркальному тлі розміщено стилізоване зображення Чоловіка і Жінки, які коп ... Читать дальше »

Просмотров: 2219 | Добавил: админ | Дата: 21.04.2018

    НБУ опублікував план випуску пам'ятних монет та сувенірної продукції на 2019 рік.
Нейзильберових монет заплановано всього 11 штук;
"Богдан Ханенко" (1849 – 1917)  - 2 гривні,
"Панас Саксаганський" (1859 – 1940) - 2 гривні,
"Пантелеймон Куліш" (1819 – 1897) - 2 гривні,
"100 років Акту Злуки – соборності українських земель" - 5 гривень,
"Замок Паланок" - 5 гривень,
"Спасо-Преображенський монастир" - 5 гривень,
Тема розробляється - серія Україна космічна - 5 гривень,
"Орлан білохвіст" - 2 гривні,
"Холодний Яр" - 5 гривень,
"Ой летіла горлиця" - 5 гривень,
"100 років Одеській кіностудії" 5 гривень.

10-ти гривнев ... Читать дальше »

Просмотров: 2357 | Добавил: админ | Дата: 20.04.2018

    18 квітня НБУ вводить в обіг 10 гривневу монету  присвячену 100-річчю створення Українського війсково-морського флоту. Центральною Радою на початку 1918 року було прийнято ряд важливих військово-морських законів, які на той час мали декларативний характер, у тому числі один із найголовніших - "Тимчасовий закон про флот". 29 квітня 1918 року адмірал М. Саблін - командуючий Чорноморським флотом, ураховуючи настрої більшості українських моряків, офіційно проголосив увесь Чорноморський флот у Севастополі та Криму флотом УНР та наказав підняти український прапор. Цей день став видатним для українського державного флоту та святом українського моря, днем, коли "ціла українська фльота виявила свою приналежність до Батьківщини".

   На аврсі монети розміщено: угорі на матовому тлі; малий Державний Гер ... Читать дальше »

Просмотров: 1071 | Добавил: админ | Дата: 12.04.2018

  25 квітня квітня НБУ вводить в обіг пятигривневу біметалеву монету присвячену автономній адмінистративно-територіальній одиниці на півдні України, розташованій на Кримському півострові, який омиваеться водами Чорного та Азовського морів, а від материкової України півострів відділяэ озеро Сиваш. Крим маэ величезний курортно-рекреаційний потенціал який забеспечують природні курортні фактори та унікальні ландшафти, славиться численними памятками археології, історії, культури архітектури та містобудування. Багата історія Криму та народів що, сформулювали його сьогоднішнє етнічне обличчя, українців, кримських татар, росіян, греків, вірмен та інших етнічних та етноконфесійних громад. У 2014 році Автономну Республіку Крим було підступно окуповпно Російською Федерацією. Насильницька анексія Криму не визнається Українською державою і міжнародною спільнотою, які ... Читать дальше »

Просмотров: 1476 | Добавил: админ | Дата: 21.03.2018

  14 березня 2018 року, о 10:00, у Національному банку України відбудеться презентація нових обігових монет номінальною вартістю 1, 2, 5 та 10 гривень

Ці монети з часом замінять банкноти відповідних номіналів, що зараз перебувають в обігу. 
Українці зможуть розраховуватися одночасно і новими монетами, і банкнотами відповідних номіналів, доки монети природно та поступово не замістять банкноти в обігу. 
Нагадаємо, що оновобновленнаялення номінального ряду національної валюти планове та розпочалося з банкноти номіналом 100 гривень зразка 2014 року, уведеної в обіг 09 березня 2015 року. 
Участь у презентації візьмуть представники Департаменту грошового обігу та Банкнотно-монетного двору Національного банку України, а також автори ескізів нових обігових монет.
 
Місце проведення: Національний банк Украї ... Читать дальше »

Просмотров: 2492 | Добавил: админ | Дата: 12.03.2018

Copyright MyCorp © 2024
Поиск
 
Категории раздела
Новые памятные и юбилейные монеты Украины [134]
Банкноты Украины [4]
Разменные монеты Украины [9]
Новинки в нумизматике [12]
 
» Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

» Текущее время
05:03

» Друзья сайта
  • Монеты Украины
  • Монеты СССР
  • Античное золото
  • Сайт о Киеве
  • Инвестиции в недвижимость
  • Жетоны минторга СССР

  • » Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0