Вторник, 19.03.2024, 08:43

ГлавнаяРегистрацияВход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
 
Форма входа

 
Поделитесь новостью с друзьями.
 
 
Главная » Новые памятные и юбилейные монеты Украины
1 2 3 ... 13 14 »

  Присвячена увічненню пам’яті та перемозі у Другій світовій війні – найкривавішій в історії людства, що тривала шість років. Воєнні дії відбувалися на території 40 держав і завдали людству надзвичайних страждань. Значний внесок у перемогу над нацизмом зробила Україна, територія якої із червня 1941-го до жовтня 1944 року була центральною ділянкою всього європейського плацдарму воєнних дій. Під час Другої світової війни Україна зазнала величезних людських (приблизно 9–10 млн осіб) та матеріальних втрат.
Роздрібна ціна, грн: 40 

    На аверсі монети розміщено: угорі на дзеркальному тлі – малий Державний Герб України, під яким напис – 75 РОКІВ/ ПЕРЕМОГИ/ НАД/НАЦИЗМОМ/ У ДРУГІЙ/ СВІТОВІЙ/ ВІЙНІ; ліворуч на матовому тлі написи: 2020/ УКРАЇНА/ 5 ГРИВЕНЬ (напис ГРИВЕНЬ – вертикальний); ун ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 581 | Добавил: админ | Дата: 20.04.2020

  Присвячена Видубицькому Свято-Михайлівському монастирю, заснованому сином князя Ярослава Всеволодом на південній околиці Києва – в урочищі Видубичі. За літописом, назва урочища походить від слова “видибати” – на цьому місці виплив дерев’яний ідол бога Перуна, якого було скинуто в Дніпро біля Старокиївської гори під час хрещення Київської Русі. Першим мурованим храмом на території монастиря була Михайлівська церква, зведена в останній чверті ХІ ст. На початку ХІІ ст. монастир стає одним із центрів літописання. До володінь монастиря належали звіринецькі, либідські, наводницькі, осокорківські та інші землі з перевозами на Дніпрі та його притоці Либеді. Монастир брав активну участь у політичному житті Київської Русі. Саме тут, біля Михайлівської церкви, за традицією збиралося на рать воїнство. Сучасний ансамбль Видубицького мона ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 625 | Добавил: админ | Дата: 02.04.2020

  27січня НБу вводить нову пятигривневу нейзильберову монету присвячену року Пацюка, одній із тварин, якою розпочинається дванадцятирічний цикл східного календаря. 

  На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, праворуч від якого напис півколом УКРАЇНА; на дзеркальному тлі по колу зображені 12 символів східного календаря, у центрі кола – годинник зі стрілкою, що вказує на пацюка – символ року, під стрілкою рік карбування монети – 2020; унизу ліворуч напис півколом 5 ГРИВЕНЬ; на матовому тлі зображені стилізовані під українську витинанку символи кожної пори року: сніжинка (угорі), квітка (праворуч), ягода (унизу), листок (ліворуч); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч над символом тигра).

  На реверсі монети зображено символ східного календа ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 994 | Добавил: админ | Дата: 13.01.2020

   23 cічня HБУ вводить в обіг пам’ятні монети номіналом 5 гривень з нейзильберу, та 10 гривень зі срібла присвячені віковому ювілею легендарного Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, який розпочав свою діяльність 1920 року у Вінниці. Більшість класиків української драматургії XIX–XX ст. отримали першочитання своїх творів саме на сцені театру імені Івана Франка, де панує атмосфера особливого мистецького товариства, згуртованого творчими ідеалами та спільною метою, а кращі вистави перетворюються на свято виконавської майстерності. Яскраві, живі, неповторні образи, створені талановитими акторами, оригінальні режисерські постановки належать до незаперечних здобутків українського театру.

   На аверсі монети з нейзильберу розміщено: малий Державний Герб України, над яким напис півко ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 752 | Добавил: админ | Дата: 08.01.2020

  23 грудня НБУ випустить набір срібних чотирикутних монет ПЕКТОРАЛЬ. Монети присвячено унікальному шедевру стародавнього ювелірного мистецтва з незвичайним високохудожніми образами з життя та міфології скіфів - золотій нагрудній прикрасі скіфського царя, що датується IV століттям до нашої єри.

   Пектораль, яка має місяцеподібну форму і складається з трьох ярусів: нижній - звірі, середній - квіти, верхній - люди, і донині викликає подив та захоплення детальністю зображень усіх елементів: вирізьблено кожен мяз, ворсинку, складочку одягу тощо. Знайдена 1971 року у сіфському кургані Товста Могила на Дніпропетровщині українським археологом Борисом Мозолвським пектораль стала  символом елітної спадщини України світового значення. 

  Набір складаєтьсяз чотирьох монет, аверси у кожної монети різні, а реверс із чотир ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1387 | Добавил: админ | Дата: 17.12.2019 | Комментарии (0)

  17 січня 2019 року Національний банк України вводить в обіг пам’ятну монету - Богдан Ханенко номіналом 2 гривні з нейзильберу. Пам’ятна монета “Богдан Ханенко” – продовжить серію “Видатні особистості України”. Вона матиме номінал 2 гривні, тираж – 35000 штук. Її попередня вартість – 58 гривень. Ця монета присвячена представнику відомого козацько-старшинського роду, колекціонеру, меценату, підприємцю, громадському діячу, який мав авторитет у фінансових і промислових колах та був помітною постаттю в діловому і громадському житті Києва, – Богдану Ханенку.

   На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, по колу написи 2019 УКРАЇНА (угорі ліворуч), ДВІ ГРИВНІ (угорі праворуч), БОГДАН ХАНЕНКО 1849 - 1917 (унизу); у центрі на передньому пла ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 923 | Добавил: админ | Дата: 02.01.2019

  17 січня 2019 року Національний банк України вводить в обіг пам’ятну монету - 100 років акту Злуки – соборності українських земель номіналом 5 гривень з нейзильберу. Пам’ятна монета “100 років Акту Злуки – соборності українських земель” – продовжить серію “Відродження української державності”. Вона матиме номінал 5 гривень, тираж – 40 000 штук. Її попередня вартість – 51 гривня. Ця монета присвячена урочистому проголошенню акта про об’єднання Української еНародної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу.

   На аверсі монети розміщено: малий Державний Герб України, під яким напис УКРАЇНА; у центрі на дзеркальному тлі ? шрифтова композиція з абревіатур УНР/ЗУНР, літери яких декоровані хар ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 929 | Добавил: админ | Дата: 02.01.2019

 25 липня НБУ вводит в обіг двугривневу монету з нейзильберу присвячену закладу вищої освіти IV рівня акредитації, багатогалузевому навчально-науковому комплексу, спектр наукових досліджень якого охоплює всі приорітетні напрями розвитку науки і техніки України. Випускники Дніпровського національного університету працюють у різних галузях господарства України, очолюють державні інститути, освітні та наукові структури, виробничі об'єднання, культурні центри, засоби масової інформації.

  На аверсі двугривневої нейзильберової монети розміщено: угорі - малий Державний Герб України, праворуч від якого напис УКРАЇНА; у центрі - композицію: на тлі стилізованої схеми цифра 100, нулі якої зображені у вигляді ромбів, усередині одного з них - супутник та напис ДНУ; під написом 100  книга - символ знань, унизу номінал ДВІ ГРИВНІ, правор ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1022 | Добавил: админ | Дата: 06.07.2018

 26 грудня НБУ вводить в обіг пам'ятну нейзильберову пятигривневу монету присвячену  діяльності міжнародної координаційної надбудови українських громад у діаспорі, яка протягом 50 років представляє інтереси мільйонів українців у світі. Метою діяльності СКУ є поширення на планеті принципів демократії, захист прав людини, підтримка незалежності, територіальної цілісності, національної ідентичності та економічного розвитку України - духовної Батьківщини українців, які проживають за її межами. З 2003 року СКУ визнаний економічною та соціальною радою Організації Об`єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

     На аверсі монети розміщено: на тлі стилізованого зображення моделі Землі - стилізоване під вишивку декоративне дерево; ліворуч - малий Державний Герб України та напис півкол ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1329 | Добавил: админ | Дата: 30.11.2017

 26 грудня НБУ вводить в обіг пам'ятну біметалеву пятигривневу монету присвячену  адміністративно-територіальній одиниці України, яка розташована на південному сході країни. На території нинішньої Донеччини 500 років тому виникли українські козацькі поселення, які згодом утворили Кальміуську паланку Війська Запорозького Низового. Донецька область межує на заході із Запорізькою та Дніпропетровською, на північному заході - з Харківською, на північному сході та сході - з Луганською областями України та Ростовською областю Росії. З півдня область омивається Азовським морем. Це край промислового виробництва та видобутку вугілля.

   На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, по колу написи: НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ (угорі), П`ЯТЬ ГРИВЕНЬ (унизу), праворуч - логотип Банкнотно-монетного двору Національног ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1185 | Добавил: админ | Дата: 30.11.2017

Copyright MyCorp © 2024
Поиск
 
Категории раздела
Новые памятные и юбилейные монеты Украины [134]
Банкноты Украины [4]
Разменные монеты Украины [9]
Новинки в нумизматике [12]
 
» Календарь
«  Март 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

» Текущее время
08:43

» Друзья сайта
  • Монеты Украины
  • Монеты СССР
  • Античное золото
  • Сайт о Киеве
  • Инвестиции в недвижимость
  • Жетоны минторга СССР

  • » Статистика

    Онлайн всего: 3
    Гостей: 3
    Пользователей: 0