Воскресенье, 05.05.2024, 11:04

ГлавнаяРегистрацияВход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
 
Форма входа

 
Поделитесь новостью с друзьями.
 
 
Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 41 42 »


 Продовжуючи випуск сувенірної продукції  "До 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років", Національний банк України випустив пам`ятну медаль "100 років від дня заснування Українського державного банку".
  Пам`ятна медаль випущена на відзначення 100-річчя Української революції 1917 - 1921 рр. та створення першого центрального банку України. Одним із перших законодавчих актів Центральної Ради Української Народної Республіки був закон про заснування Українського державного банку, який відіграв важливу роль у визвольних змаганнях українців тих років, а також у набутті ними власного досвіду банківництва.

    На аверсі медалі розміщено: угорі - малий Державний Герб України та напис півколом - НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ; у восьмикутному картуші на дзеркальному тлі зобр ... Читать дальше »

Просмотров: 1331 | Добавил: админ | Дата: 21.12.2017

 10 січня 2018 року НБУ вводить в обіг пам'ятні монети 2 гривні з нейзильберу та 10 гривень зі срібла - XXIII зимові Олімпійські ігри. Монети присвячені важливій події у світовому спортивному житті -зимовим Олімпійським іграм, що проходитимуть із 9 до 25 лютого 2018 року в південнокорейському місті Пхьончхан Міжнародні змагання проводяться під егідою Міжнародного олімпійського комітету в рамках олімпійського руху.

    На аверсі срібної монети номіналом 10 гривень розміщено: стилізований факел у вигляді римської цифри XXIII із кольоровим вогнем - одним із символів Олімпійських ігор (елемент оздоблення - голографічне зображення); ліворуч - малий Державний  Герб України, над яким напис УКРАЇНА та рік карбуваннямонети - 2018; праворуч на длі стилізованих сніжинок відобржено номінал - 10/ГРИВЕНЬ.

   Н ... Читать дальше »

Просмотров: 1509 | Добавил: админ | Дата: 13.12.2017

     11 грудня НБУ ввів в обіг, вірніше презентував пам`ятну медаль`100 років утворення дипломатичної служби України`. Медаль присвячена 100-річчю подій Української революції 1917 - 1921 рр. та створенню першого зовнішньополітичного відомства України - Генерального секретарства міжнародних справ. Генеральне секретарство міжнародних справ було сформоване в грудні 1917 року у складі Генерального секретаріату Української Народної Республіки. Його обов`язками було визначено: здійснення міжнародних зносин держави та охорона інтересів українських громадян поза межами УНР.
Роздрібна ціна, грн: 30

     На аверсі медалі розміщено: угорі - малий Державний Герб України, праворуч від якого рік - 2017; у центрі на дзеркальному тлі - будівля, в якій нині розміщується Міністерство закордонних справ України - центральний ор ... Читать дальше »

Просмотров: 980 | Добавил: админ | Дата: 11.12.2017

     11 грудня НБУ ввів в обіг, вірніше презентував пам`ятну медаль `100 років утворення Генерального Суду Української Народної Республіки`. Медаль присвячена 100-річчю створення Центральною Радою у грудні 1917 року найвищої судової установи в Україні - Генерального Суду УНР, правонаступником якого є Верховний Суд України. Генеральний Суд складався з трьох департаментів: цивільного, карного й адміністративного та виконував усі функції в судових справах, справах нагляду над судовими установами й особами судового відомства.

    На аверсі медалі розміщено: угорі - малий Державний Герб України, під яким у обрамленні орнаменту - терези - найдавніша емблема міри та справедливості, символ правосуддя; по обидва боки від композиції зазначено роки - 1917 та 2017; у центрі на дзеркальному тлі - Кловський палац (ХVIII ст.), у ... Читать дальше »

Просмотров: 954 | Добавил: админ | Дата: 11.12.2017

  Витяг із рішення Правління НБУ від 08.12.2017 № 785-рш

Відповідно до статей 33 – 35 Закону України "Про Національний банк України" щодо випуску пам'ятних монет України Правління Національного банку України вирішило:
 
1. Увести в обіг:  

з 10 січня 2018 року пам’ятні монети України "ХХІІІ зимові Олімпійські ігри" із серії "Спорт": номіналом 10 гривень зі срібла, категорія якості карбування "пруф", тираж – 5 000 шт.; номіналом 2 гривні з нейзильберу, категорія якості карбування "спеціальний анциркулейтед", тираж – 40 000 шт.;  

з 23 січня 2018 року пам’ятні монети України "Леонід Жаботинський" із серії "Видатні особистості України": номіналом 2 гривні з нейзильберу, категорія якості карбування "спеціальний анциркулейтед", тираж – 35 ... Читать дальше »

Просмотров: 2297 | Добавил: админ | Дата: 08.12.2017

 26 грудня НБУ вводить в обіг пам'ятну нейзильберову пятигривневу монету присвячену  діяльності міжнародної координаційної надбудови українських громад у діаспорі, яка протягом 50 років представляє інтереси мільйонів українців у світі. Метою діяльності СКУ є поширення на планеті принципів демократії, захист прав людини, підтримка незалежності, територіальної цілісності, національної ідентичності та економічного розвитку України - духовної Батьківщини українців, які проживають за її межами. З 2003 року СКУ визнаний економічною та соціальною радою Організації Об`єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

     На аверсі монети розміщено: на тлі стилізованого зображення моделі Землі - стилізоване під вишивку декоративне дерево; ліворуч - малий Державний Герб України та напис півкол ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1339 | Добавил: админ | Дата: 30.11.2017

 26 грудня НБУ вводить в обіг пам'ятну біметалеву пятигривневу монету присвячену  адміністративно-територіальній одиниці України, яка розташована на південному сході країни. На території нинішньої Донеччини 500 років тому виникли українські козацькі поселення, які згодом утворили Кальміуську паланку Війська Запорозького Низового. Донецька область межує на заході із Запорізькою та Дніпропетровською, на північному заході - з Харківською, на північному сході та сході - з Луганською областями України та Ростовською областю Росії. З півдня область омивається Азовським морем. Це край промислового виробництва та видобутку вугілля.

   На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, по колу написи: НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ (угорі), П`ЯТЬ ГРИВЕНЬ (унизу), праворуч - логотип Банкнотно-монетного двору Національног ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1204 | Добавил: админ | Дата: 30.11.2017

    Національний банк запустив мобільний додаток "Монети України". Він уже доступний для безкоштовного завантаження.
 
    "Це вже другий інноваційний інтерактивний продукт Національного банку. Перший наш діджитал-продукт − додаток "Українська гривня". Новий додаток надасть користувачеві доступ до повного довідника монет України, випущених центральним банком. Крім того, він надає можливість оперативно відстежувати залишки монет на сайті online-замовлення Національного банку в розрізі областей", − зазначив директор Департаменту інформаційних технологій Національного банку України Володимир Нагорнюк.
 
    За його словами, мобільний додаток, який обладнаний пошуковою системою за назвою монети, її серією та металом, дозволяє переглядати як технічну інформацію, ... Читать дальше »

Просмотров: 1652 | Добавил: админ | Дата: 19.11.2017


  Національний банк запрошує громадськість до обговорення можливості оптимізації обігу монет дрібних номіналів.
 
   Національний банк України розглядає можливість оптимізації обігу монет дрібних номіналів та пропонує запровадити в Україні механізм заокруглення загальних (у чеку) сум розрахунків за товари (роботи, послуги).
 
Оскільки це рішення є важливим для суспільства, Національний банк запрошує громадськість до його обговорення. 
 
Поточний стан питання
 
   Монети дрібних номіналів (1 – 5 коп.) майже припинили відігравати істотну роль у розрахунках населення за товари та послуги. Вони не повною мірою забезпечують функцію обігу, тобто фактично припинили відігравати істотну роль у розрахунках населення за товари та послуги. Водночас вартість ... Читать дальше »

Просмотров: 2046 | Добавил: админ | Дата: 16.11.2017

   Національний банк України, продовжуючи серію "Області України", уводить в обіг 12 грудня 2017 року пам'ятну пятигривневу біметалеву монету 85 років Дніпропетровській області. Присвячена одному з найбільш економічно розвинутих регіонів, який характеризується вигідним географічним розташуванням у центральній частині країни, багатими природними ресурсами, потужним науково-промисловим і культурним потенціалом, розвинутим сільськогосподарським виробництвом, - Дніпропетровській області. Дніпропетровщина має багату і славну історію, яка сягає в глибину віків. Яскравою візитівкою області є петриківський декоративний розпис - самобутня сторінка культури українського народу.

   На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб Укр ... Читать дальше »

Просмотров: 930 | Добавил: админ | Дата: 09.11.2017

Copyright MyCorp © 2024
Поиск
 
Категории раздела
Новые памятные и юбилейные монеты Украины [134]
Банкноты Украины [4]
Разменные монеты Украины [9]
Новинки в нумизматике [12]
 
» Календарь
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

» Текущее время
11:04

» Друзья сайта
  • Монеты Украины
  • Монеты СССР
  • Античное золото
  • Сайт о Киеве
  • Инвестиции в недвижимость
  • Жетоны минторга СССР

  • » Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0