Воскресенье, 05.05.2024, 11:19

ГлавнаяРегистрацияВход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
 
Форма входа

 
Поделитесь новостью с друзьями.
 
 
Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 41 42 »

  18 жовтня НБУ вводить в обіг двугривневу монету присвячену ХІІ зимові Паралімпійським іграм 2018 року що проводились у південнокорейському місті Пхьончхан з 09 до 18 березня. Збірна України на цих заганнях була представлена 33 спортсменами, які вибороли 22 нагороди: сім золотих, сім срібних і вісім бронзових та зайняли шосте місце в загальному рейтингу ігор і четверте місце за загальною кількістю медалей.

   На аверсі монети на дзеркальному тлі розміщено стилізовані три медалі з жовто-блакитними стрічками (використано тамподрук); ліворуч від яких на матовому тлі - малий Державний Герб України, під яким написи:УКРАЇНА 2 ГРИВНІ, праворуч - рік карбування монети 2018, логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

   На реверсі  онети зображено параліпійця під час змагань, ліворуч - на мато ... Читать дальше »

Просмотров: 869 | Добавил: админ | Дата: 25.09.2018

  18 жовтня НБУ вводить в обіг пятигривневу нейзильберову монету присвячену Кобзарьському хору - українському музичному професійному колективу, створеному у 1918 році під керівництвом бандуриста Василя Ємця. З Кобзарським хором пов’язують свою історію Національна заслужена капела бандуристів України імені Г. І. Майбороди та Українська капела бандуристів ім. Тараса Шевченка (має осередок у місті Детройт, США). Кобзарське мистецтво вражає прагненням до самобутньої самодостатності та духом нескореності. Діяльність колективів популяризує культурну спадщину України, за що свого часу обидва колективи стали лауреатами Національної премії України імені Тараса Шевченка.

   На аверсі монети розміщено: угорі на дзеркальному тлі напис УКРАЇНА, під яким - малий Державний Герб України, по обидва боки від якого роки 1918 та 2018, на рельєфно ... Читать дальше »

Просмотров: 791 | Добавил: админ | Дата: 23.09.2018

 10 жовтня НБУ вводить в обіг пам’ятні монети - 100 років Національній академії наук України. Монети присвячені багатьом поколінням учених Національної академії наук України, яка створена в листопаді 1918 року як Українська академія наук та є вищою науковою самоврядною організацією, найбільним вітчизняним центром наукових досліджень. Учені Національної академії наук принесли на вівтар науково-технічного прогресу чимало результатів фундаментальних і прикладних досліджень світового рівня. Багате історичне минуле та потужний науковий і науково-технічний потенціал дають їй можливість бути одним із провідних наукових центрів світу, зберігати академічні традиції в організації наукових досліджень.

   На аверсі срібної монети номіналом 20 гривень розміщено: малий Державний Герб України (угорі ліворуч), під яким напис УКРАЇНА, угорі пр ... Читать дальше »

Просмотров: 1339 | Добавил: админ | Дата: 22.09.2018

    1 жовтня НБУ вводить в обіг пам’ятну двугривневу монету присвячену 100 річчю Національній медичній академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика. Монета присвячена провідному закладу післядипломної освіти, сучасному науковому центру, який здійснює підготовку фахівців, наукивих і педагогічних кадрів та підвищення кваліфікації лікарів, провізорів і молодших медичних спеціалістів для сфери охорони  здоров’я. Академія є правонаступником Клінічного інституту для удосконалення лікарів, який був одним із перших навчальних і наукових закладів, утвореним у листопаді 1918 року за ініціативи медичної громадкості Киева - Спілки київських лікарів.

   На аверсі монети розіщено : угорі - напис УКРАЇНА, під яким малий Державний Герб України; у центрі - на тлі стилізованих хреста і земної кулі - символ медицини - ча ... Читать дальше »

Просмотров: 701 | Добавил: админ | Дата: 16.09.2018

  25 вересня НБУ вводить в обіг пятигривневу монету 100-річчя випуску перших поштових марок України. Монету присвячено шагам - розмінному грошовому знаку Української Народної Республіки, що дорівнював 1/100 гривні та випускався у вигляді марок номіналом 10, 20, 30, 40, 50 шагів. Шаги попередньо задумувались лише як поштові марки. Але за часів Центральної Ради  в Україні відчувалася різка нестача дрібних розрахункових знаків, потреба в яких зростала місяць у місяць. На підставі закону Центральної Ради від 18 квітня 1918 року були випущені марки-шагівки, що вживалися замість монет, які зникли з обігу.

   На аверсі монети розміщено: малий Державний Герб України, праворуч від якого написи УКРАЇНА/ 2018, під якими відтворено фрагмент марки 30 шагів, ліворуч - номіналмонети 5 ГРИВЕНЬ (вертикальний напис)та написи: 1918, ХОДИТЬ / НА Р ... Читать дальше »

Просмотров: 1290 | Добавил: админ | Дата: 05.09.2018 | Комментарии (0)

   Третього вересня Національний банк України вводить в обіг двугривневу нейзильберову монету присвячену видатному доктору, педагогу, Заслуженому лікарю України - Ользі Матвіївні Авіловій, яка є одним із засновників торакальної хірургії в Україні. О. Авілова - перший завідувач кафедри пульмонології, засновник наукової школи реконструктивної хірургії трахеї та бронхів, організатор Київського міського пульмонологічного центру, автор понад 300 наукових праць.

   На аверсі монети розміщено: на дзеркальному тлі стилізовану композицію, що символізує торакальну хірургію, один з елементів композиції - кольоровий (використано тамподрук); унизу: малий Державний Герб України, напис УКРАЇНА; під ними: номінал - 2/ГРИВНІ та рік карбування монети - 2018; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч).

  ... Читать дальше »

Просмотров: 764 | Добавил: админ | Дата: 16.08.2018

  Третього вересня Національний банк України вводить в обіг двугривневу нейзильберову  монету присвячену видатному українському педагогу, публіцисту, дитячому письменнику, 100-річний ювілей якого включено до памятних дат, що відзначаються на рівні ЮНЕСКО - Василю Олександровичу Сухомлинському. В. Сухомлинський увійшов  в історію української школи як творець "школи радості" - оригінальної системи освіти і виховання дітей, що спирається на ідеї самоцінності й неповторності кожної особистості, вільного її розвитку. Ідеї, запропоновані Василем Сухомлинськи, лягли в основу нової української школи, що впроваджується в Україні.

   На аверсі монети розміщено: угорі - малий Державний Герб України, праворуч від якого напис УКРАЇНА (півколом); рік карбування монети - 2018 (над гербом); уцентрі на дзеркальному тлі ... Читать дальше »

Просмотров: 1057 | Добавил: админ | Дата: 14.08.2018

 Національний банк України 28 серпня  2018 року вводить в обіг пам’ятну монету  100-річчя Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського, номінал 2 гривні, нейзильбер. Монета присвячена закладу вищої освіти, історія якого починає свій відлік від прийняття Постанови Кримського Крайового Уряду " Про заснування Таврійського університету". Після прийняття Постанови Таврійський університет було укоплектовано і 14 жовтня 1918 року урочисто відкрито у Сімферополі. За роки своєї діяльності університет розвивав такі наукові напрямки як здоров’я людини, охорона навколишнього середовища, ресурсозберігаючі технології, інформаційні системи. У вересні 2016 року Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського переміщено до Киева з анексованого Криму.

   На аве ... Читать дальше »

Просмотров: 783 | Добавил: админ | Дата: 13.08.2018

 25 липня НБУ вводит в обіг двугривневу монету з нейзильберу присвячену видатному інженеру, одному з піонерів ракетно-космічної техніки та творців багаторазової ракетно-космічної системи "Енергія - Буран", академіку АН УРСР - Валентину ПетровичуГлушку (1908-1989).  Створені видатним конструктором двигуни підіймали і підіймають у повітря літаки, космічні корблі, ракето-носії. Валентин Глушко - автор більше двохсот наукових праць із питань ракетно-космічної техніки, зокрема двигунобудування, лауреат Державних премій, удостоєний золотої медалі імені Ціолковського.

   На аверсі монети розміщено : ліворуч; малий Державний Герб України, праворучвід якого напис УКРАЇНА (вертикально), під яким логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України ; у центрі - стилізовану композицію: ракетно-космічн ... Читать дальше »

Просмотров: 1015 | Добавил: админ | Дата: 08.07.2018

 25 липня НБУ вводит в обіг двугривневу монету з нейзильберу присвячену закладу вищої освіти IV рівня акредитації, багатогалузевому навчально-науковому комплексу, спектр наукових досліджень якого охоплює всі приорітетні напрями розвитку науки і техніки України. Випускники Дніпровського національного університету працюють у різних галузях господарства України, очолюють державні інститути, освітні та наукові структури, виробничі об'єднання, культурні центри, засоби масової інформації.

  На аверсі двугривневої нейзильберової монети розміщено: угорі - малий Державний Герб України, праворуч від якого напис УКРАЇНА; у центрі - композицію: на тлі стилізованої схеми цифра 100, нулі якої зображені у вигляді ромбів, усередині одного з них - супутник та напис ДНУ; під написом 100  книга - символ знань, унизу номінал ДВІ ГРИВНІ, правор ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1035 | Добавил: админ | Дата: 06.07.2018

Copyright MyCorp © 2024
Поиск
 
Категории раздела
Новые памятные и юбилейные монеты Украины [134]
Банкноты Украины [4]
Разменные монеты Украины [9]
Новинки в нумизматике [12]
 
» Календарь
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

» Текущее время
11:19

» Друзья сайта
  • Монеты Украины
  • Монеты СССР
  • Античное золото
  • Сайт о Киеве
  • Инвестиции в недвижимость
  • Жетоны минторга СССР

  • » Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0