Пятница, 26.04.2024, 03:18

ГлавнаяРегистрацияВход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
 
Форма входа

 
Поделитесь новостью с друзьями.
 
 
Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 41 42 »

 17 грудня НБУ вводить в обіг  пам’ятну монету - До новорічних свят присвячену новорічно-різдвяни святам - веселому, радісному періоду, що вирізняється своєю особливою обрядовістю, багатством фолькльору, етнографічною самобутністю. Новий рік - це не просто переддень нових 12 місяців, а одне з найдавніших і найзагадковіших свят, очікування і відзначення якого повязані зі світом добрих казок і магії. У загальнолюдській культуній традиції це подія, що впродовж століть відзначається в усіх країнах і на всіх континентах. В Україні новорічно-різдвяні святкування мають особливу тривалу історію, багату різноманітну атрибутику та зберегли давні традиції.

   На аверсі монети на дзеркальному тлі розміщено: угорі напис - УКРАЇНА, під яким малий Державний Герб України, у центрі - три ангели; ліворуч - рік карбування м ... Читать дальше »

Просмотров: 1300 | Добавил: админ | Дата: 28.11.2018

  5 грудня НБУ вводить в обіг двугривневу нейзильберову монету присвячену доктору медичних наук, професору, ученому-отоларингологу, який створив наукову школу отоларингології в Україні, - Коломійченку Олексію Сидоровичу. Олексій Сидорович - організатор та перший директор Київського науково-дослідницького інституту отоларингології. Зробив значний внесок у розробку тонзилярної проблеми, діагностику й лікування пониженого слуху, запальних процесів середнього вуха, консервативної терапії основних захворювань вуха, горла, носа, професійної патології органів слуху тощо. Започаткував досліди, спрямовані на клінічне застосування ультразвуку і лазерного випромінювання для діагностики й лікування оториноларингологічних захворювань.

   На аверсі монети розміщено: на дзеркальному тлі стилізовану композицію: на прямокутнику декоративне зображенн ... Читать дальше »

Просмотров: 760 | Добавил: админ | Дата: 21.11.2018

 В грудні Національний банк України порадує колекціонерів набором розмінних обігових монет 2018 року. Набір `Монети України 2018 року` Набір присвячений на відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років. Власна грошова одиниця є одним з головних атрибутів суверенної держави. Необхідність випуску національних грошей поставала щоразу після відновлення української державності - і в період Української революції 1917-1921 років, і після здобуття Україною незалежності в 1991 році.

   До набору `Монети України 2018 року` входять розмінні монети України номіналами 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок, дві обігові монети номіналами 1 гривня кожна та пам`ятна монета номіналом 5 гривень `100-річчя випуску перших поштових марок України` (присвячена шагам - розмінному грошовому знаку Української Народної Республіки).Моне ... Читать дальше »

Просмотров: 2874 | Добавил: админ | Дата: 21.11.2018

 27 листопада НБУ вводить в обіг памятні монети Меджибізька фортеця. Пам`ятні монети присвячені одній з найстаріших фортифікаційних споруд, зведеній у мальовничому куточку Хмельниччини, на мисі, утвореному річками Південний Буг і Бужок - Меджибізькому замку-фортеці. Фортеця протягом століть змінювала своїх власників та риси, проте залишилася легендарною пам`яткою.

   На аверсі срібної монети розміщено: угорі напис - УКРАЇНА, під яким малий Державний Герб України, по обидва боки якого цифри 20 та 18, у центрі композицію: щит із зображенням вежі, по обидва боки якого стилізована карта місцевості із написами: р. Бог (ліворуч), р. Божок (праворуч) - давнє написання назв річок, унизу на стрічці напис - УКРАЇНСЬКИЙ ЩИТ ЄВРОПИ; унизу на тлі абрису зубців палацу номінал - 10/ГРИВЕНЬ.

   На реверсі монет ... Читать дальше »

Просмотров: 1115 | Добавил: админ | Дата: 13.11.2018

  Пам`ятна монета, що входить до набору `До 100-річчя Національної академії наук України`: `Ера миру`, `Ера змін`, `Ера технологій`, `Людина, час, простір` присвячена науці - найважливішому чиннику технічного та соціально-культурного прогресу, невід`ємній складовій духовної культури людства, яке вступило в епоху інформації.

   На аверсі монети розміщено: ліворуч - рік карбування монети 2018, малий Державний Герб України та написи UKRAINE/УКРАЇНА (вертикально); праворуч - номінал монети П`ЯТЬ ГРИВЕНЬ, позначення металу та маси монети в чистоті - Ag 999 15,55 (вертикально); угорі на дзеркальному тлі в оточенні квітів - книгу як символ пізнання, під якою - композицію, що символізує єднання людини і планети Земля: на червоному тлі, заповненому сріблястими серцями (використано т ... Читать дальше »

Просмотров: 930 | Добавил: админ | Дата: 01.11.2018

 Пам`ятна монета, що входить до набору `До 100-річчя Національної академії наук України` присвячені науці - найважливішому чиннику технічного та соціально-культурного прогресу, невід`ємній складовій духовної культури людства, яке вступило в епоху інформації.

   На аверсі монети розміщено: ліворуч: рік карбування монети 2018, малий Державний Герб України та написи UKRAINE/УКРАЇНА (вертикально); праворуч - номінал монети П`ЯТЬ ГРИВЕНЬ, позначення металу та маси монети в чистоті - Ag 999 15,55 (вертикально); угорі на тлі стилізованих людських силуетів графічно зображено спіраль часу - символ еволюції, розвитку, безперервності руху, життєвої сили, який зустрічається ще з часів трипільської культури, під якою стилізовану композицію - на коричневому тлі (використано тамподрук), заповн ... Читать дальше »

Просмотров: 764 | Добавил: админ | Дата: 01.11.2018

  14 листопада 2018 року Національний банк України випустить в обіг пам'ятну монету номіналом 5 гривень - Ера технологій, яка вийде в наборі "До 100-річчя Національної академії наук України".
Пам'ятна монета 5 гривень Ера технологій - присвячена науці, найважливішого чинника технічного і соціально-культурного прогресу, невід'ємною складовою духовної культури людства, що вступило в епоху інформації.
   На аверсі монети України розміщені: в центрі на дзеркальному тлі стилізованого зображення дерева життя з плодами-яблуками; Графічне побудова початкової літери алфавіту "A" як символ пізнання, листи, грамотності, під якою стилізовану композицію, що символізує розвиток високих технологій: на зеленому тлі, заповненому цифрам ... Читать дальше »

Просмотров: 874 | Добавил: админ | Дата: 01.11.2018

  14 листопада 2018 року Національний банк України випустить в обіг пам'ятну монету номіналом 5 гривень - Людина, час, простір, яка вийде в наборі "До 100-річчя Національної академії наук України".
Пам'ятна монета 5 гривень Людина, час, простір - присвячена науці, найважливішого чинника технічного і соціально-культурного прогресу, невід'ємною складовою духовної культури людства, що вступило в епоху інформації.
   На аверсі монети України розміщені: в центрі на тлі стилізованого зображення геліоцентричної системи світу як символу розвитку астрономії і філософії - рівняння Ейнштейна Е = mс2 (зв'язок між енергією і масою будь-якого речовини), що символізує теорію відносності, в якій на фіолетовому тлі, заповненому зображенням подвій ... Читать дальше »

Просмотров: 1047 | Добавил: админ | Дата: 01.11.2018

  Пам`ятна медаль присвячена самоврядній науковій організації, основним завданням якої є наукове забезпечення розвитку галузей агропромислового комплексу. Історія Національної академії аграрних наук України починає свій відлік 01 листопада 1918 року, від дати створення Сільськогосподарського вченого комітету України, який за своєю структурою, кадровим потенціалом та завданнями мав ознаки повноцінної академічної установи, до створення якої мав безпосереднє відношення академік В. І. Вернадський.

   На аверсі медалі розміщено: малий Державний Герб України, у центрі - історична будівля, побудована на початку ХХ століття, в якій розташована академія, угорі по колу написи: НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ; унизу - книга, на якій два зелених листки (елемент оздоблення - емаль), по обидва боки від книги колоски та роки 1918 і 2018 ... Читать дальше »

Просмотров: 754 | Добавил: админ | Дата: 23.10.2018

      Національний банк України  6 листопада 2018 року вводить в обіг пам’ятну монету присвячену видатному українському письменнику, перекладачу, педаголу -   Іван  Семеновичу Левицькому ( літератарний псевдонім І. Нечуй-Левицький, І. Нечуй), номіналом 2 гривні з нейзильберу. І. Нечуй-Левицький увійшов в історію літератури як видатний майстер художньої прози, який створив високохудожні соціально-побутові оповідання та повісті, увів нові теми й мотиви, змалював їх яскравими художніми засобами: "Микола Джеря", "Кайдашева сім ’я", "Старосвітські батюшки та матушки", "Афонський пройдисвіт", "Поміж ворогами", "Хмари", "Над Чорним морем" та багато інших. Івана Семеновича вважають пропагандистом української національної іде ... Читать дальше »

Просмотров: 842 | Добавил: админ | Дата: 18.10.2018

Copyright MyCorp © 2024
Поиск
 
Категории раздела
Новые памятные и юбилейные монеты Украины [134]
Банкноты Украины [4]
Разменные монеты Украины [9]
Новинки в нумизматике [12]
 
» Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

» Текущее время
03:18

» Друзья сайта
  • Монеты Украины
  • Монеты СССР
  • Античное золото
  • Сайт о Киеве
  • Инвестиции в недвижимость
  • Жетоны минторга СССР

  • » Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0