Среда, 24.04.2024, 07:56

ГлавнаяРегистрацияВход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
 
Форма входа

 
Поделитесь новостью с друзьями.
 
 
Главная » Новые памятные и юбилейные монеты Украины
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 13 14 »

 

    Національний банк України 12 жовтня 2016 року вводить в обіг пам’ятну монету “Україна починається з тебе” номіналом 5 гривень, присвячену волонтерській діяльності в Україні, небувалий розмах якої припадає на час подій Революції гідності та початок військового конфлікту на сході України.

      Волонтерський рух в Україні об’єднав суспільство, створивши дієву мережу громадських ініціатив та об’єднань, які взяли на себе вирішення найгостріших та найбільш невідкладних проблем країни у складний для неї час.
Волонтерство – це прояв здатності до консолідації, суспільної відповідальності, гуманізму та служіння народові.
     Монету виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – “спеціальний анциркулейтед”, ма ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1869 | Добавил: админ | Дата: 03.10.2016

    Національний банк України 03 жовтня 2016 року вводить в обіг пам’ятну монету “100 років пожежному автомобілю України” номіналом 5 гривень, присвячену одній зі сторінок історії техніки – появі на вулицях Києва перших в Україні пожежних машин, що були переобладнані з міських автобусів фірми Бенц-Гаггенау. Ця поява відкрила “машинну еру” в розвитку пожежної техніки, яка пройшла довгий та поступовий шлях розвитку.
    Монету виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – “спеціальний анциркулейтед”, маса – 16,5 г, діаметр – 35,0 мм, тираж – 40 000 штук. Гурт монети – рифлений.
     На аверсі монети розміщено: угорі напис УКРАЇНА та малий Державний Герб України; у центрі на дзеркальному тлі зображено каску і пожежні інс ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 2264 | Добавил: админ | Дата: 29.09.2016

   Продовжуючи серію "Вищі навчальні заклади України" НБУ 30 вересня вводить в обіг памятні монети номіналом 5 гривень зі срібла та 2 гривні з нейзильберу присвячені сучасному вищому навчальному закладу, який визначив свою місію так: `Працюємо для нинішнього та майбутнього поколінь`.
    

  На аверсі срібної монети розміщено: угорі малий Державний Герб України та напис півколом УКРАЇНА; у центрі на дзеркальному тлі - великий герб Київського національного торговельно-економічного університету, на стрічці якого - девіз латиною: SCIENTIA DIFFICILIS SED FRUCTUOSA (`Наука важка, але плідна`), праворуч рік карбування - 2016; унизу номінал - П`ЯТЬ ГРИВЕНЬ.
  

   На реверсі срібної монети зображено будівлю університету та розміщено написи: 70 РОКІВ (під будівлею) КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬ ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1184 | Добавил: админ | Дата: 27.09.2016

   26 вересня НБУ вводить в обіг двугривневу нейзильберову монету присвячену 150-річчю історика, організатора української науки, літературознавця, соціолога, публіциста, письменника, політичного, громадського і державного діяча - Михайла Сергійовича Грушевського. М. С. Грушевський сформулював концепцію самостійного історичного розвитку українського народу, окремішного від своїх сусідів як походженням, так і політичним, господарським і культурним життям. Його численні нариси з української історії публікувалися болгарською, чеською, німецькою, французькою, англійською мовами.
    На аверсі монети розміщено: угорі напис УКРАЇНА, малий Державний Герб України (ліворуч), рік карбування монети 2016 та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч); стилізована композиція, що відображає фрагмент кінохроніки, - Ми ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1257 | Добавил: админ | Дата: 12.09.2016

   Сьомого вересня НБУ вводить в обіг пятигривневу нейзильберову монету присвячену події, яка дає Україні додатково змогу інформувати світову громадськість про те, що відбувається в нашій країні, та нові можливості для захисту суверенітету та територіальної цілісності. Рада Безпеки ООН - постійно діючий орган Організації Об`єднаних Націй, на який покладено відповідальність за підтримання міжнародного миру і безпеки.
    На аверсі монети розміщено: угорі - малий Державний Герб України, напис УКРАЇНА, номінал 5/ГРИВЕНЬ (праворуч), ліворуч - рік карбування монети 2016 і логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України; жовто-блакитна стрічка (використано тамподрук) на тлі земної кулі, увінчаної калиновою гілкою.
    На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено емблему ООН, навколо якої написи: ТРА ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1360 | Добавил: админ | Дата: 05.09.2016

  Національний банк України випустив колекційний набір пам’ятних, обігових та розмінних монет “Монети України”, присвячений 20-річчю запровадження національної валюти України – гривні.
  Cвоє прагнення мати власну валюту Україна проголосила в липні 1990 року в Декларації про державний суверенітет України.
10 грудня 1991 року Президія Верховної Ради України прийняла Постанову “Про затвердження назви і характерних ознак грошової одиниці України”, а 2 березня 1992 року – Постанову “Про розмінну монету України”, у яких визначено, що грошовою одиницею України є гривня, а її сотою частиною – копійка. З 2 вересня 1996 року згідно з Указом Президента запроваджено національну валюту України.

  Набір “Монети України” 2016 року містить пам’ятну обігову монету & ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 3712 | Добавил: админ | Дата: 01.09.2016

   Національний банк України, продовжуючи серію "Стародавні міста України", 30 серпня 2016 року вводить в обіг пам'ятну монету "Давній Вишгород" номіналом 5 гривень, присвячену давньому місту Вишгороду, яке вперше згадується у "Повісті минулих літ" під 946 роком як резиденція великої княгині Ольги - "Ольжин град".

   Розквіт міста пов'язаний зі становленням Київської держави IX - XIII століть, яке певний час виконувало роль заміської резиденції великих київських князів. Із Вишгородом пов'язане вшанування перших руських святих Бориса і Гліба - синів київського князя Володимира Святославича. 

   На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України та напис УКРАЇНА; у центрі на дзеркальному тлі зображено князів Бориса і Гліба - перших святих, канонізова ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1593 | Добавил: админ | Дата: 27.08.2016

    Національний банк України, продовжуючи серію "Відродження української державності", 17 серпня 2016 року уводить в обіг пам'ятну монету номіналом 5 гривень з нейзильберу присвячена титульній сторінці історії нації, що принесла українському народу славу і безсмертя, та репрезентує Українську козацьку державу (1648 - 1782), що постала у вогні національно-визвольної революції середини XVII сторіччя, очолюваної гетьманом Богданом Хмельницьким. Монета входить до набору з чотирьох пам`ятних монет у сувенірній упаковці: `Київська Русь`, `Галицьке королівство`, `Козацька держава`, `25 років незалежності України`, присвячених 25-річчю незалежності України, кожна з яких репрезентує певний етап державного становлення та розвитку держави впродовж тисячоліття.
    На аверсі монети розміщено: праворуч на матовому тлі - номінал ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1110 | Добавил: админ | Дата: 16.08.2016

    Національний банк України, продовжуючи серію "Відродження української державності", 17 серпня 2016 року уводить в обіг пам'ятну монету номіналом 5 гривень з нейзильберу присвячена Галицько-Волинській державі, яка досягла розквіту під час правління Данила Галицького, коронованого Папою Римським у 1253 році, та ілюструє спадкоємність державної традиції княжої доби і вектор тогочасної європейської інтеграції України-Руси. Монета входить до набору з чотирьох пам`ятних монет у сувенірній упаковці: `Київська Русь`, `Галицьке королівство`, `Козацька держава`, `25 років незалежності України`, присвячених 25-річчю незалежності України, кожна з яких репрезентує певний етап державного становлення та розвитку держави впродовж тисячоліття.
    На аверсі монети розміщено: ліворуч на матовому тлі номінал 5/ГРИВЕНЬ, написи верти ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1042 | Добавил: админ | Дата: 16.08.2016

    Національний банк України, продовжуючи серію "Відродження української державності", 17 серпня 2016 року уводить в обіг пам'ятну монету номіналом 5 гривень з нейзильберу присвячена витокам української державності - Київській середньовічній державі ІХ - ХІІІ століть, яка виникла на власній соціально-економічній і культурній основі та якій належало особливе місце в історії Європи. Монета входить до набору з чотирьох пам`ятних монет у сувенірній упаковці: `Київська Русь`, `Галицьке королівство`, `Козацька держава`, `25 років незалежності України`, присвячених 25-річчю незалежності України, кожна з яких репрезентує певний етап державного становлення та розвитку держави впродовж тисячоліття.
    На аверсі монети розміщено: угорі написи УКРАЇНА, номінал 5 ГРИВЕНЬ, рік карбування монети 2016 (праворуч) та логотип Банкнот ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 859 | Добавил: админ | Дата: 16.08.2016

Copyright MyCorp © 2024
Поиск
 
Категории раздела
Новые памятные и юбилейные монеты Украины [134]
Банкноты Украины [4]
Разменные монеты Украины [9]
Новинки в нумизматике [12]
 
» Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

» Текущее время
07:56

» Друзья сайта
  • Монеты Украины
  • Монеты СССР
  • Античное золото
  • Сайт о Киеве
  • Инвестиции в недвижимость
  • Жетоны минторга СССР

  • » Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0