Пятница, 19.04.2024, 07:01

ГлавнаяРегистрацияВход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
 
Форма входа

 
Поделитесь новостью с друзьями.
 
 
Главная » Новые памятные и юбилейные монеты Украины
« 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 »

   21 лютого НБУ вводить в обіг двугривневу монету з нейзильберу присвячену Тетяні Нилівні Яблонській - народній художниці України, лауреату Національної премії України імені Тараса Шевченка та багатьох інших відзнак, ім`я якої своєрідний символ українського образотворчого мистецтва. Творчість Т. Яблонської - яскрава сторінка в історії українського мистецтва, її картини вирізняються багатим і вишуканим колоритом, зокрема: видатні полотна `Перед стартом`, `Хліб`, `Весна`, `Льон`, `Ранок`, `Юність`, `Життя продовжується`.
    На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України та напис УКРАЇНА (півколом праворуч); стилізований фрагмент картини Тетяни Яблонської `Льон` (1975 року); унизу: номінал 2/ГРИВНІ (ліворуч), логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України та рік карбування монети 2017 (прав ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1151 | Добавил: админ | Дата: 18.02.2017

   22 грудня НБУ вводить в обіг пам'ятну монету присвячену давньому галицькому місту, яке за археологічними даними має давню історію, але документальні джерела про місто збереглись лише за останні десятиліття XIV сторіччя. Місто, розташоване на межі Наддністрянської рівнини і Карпатського передгір`я вздовж річки Тисмениці та її притоки (басейн Дністра), було одним з найбільших центрів солеваріння на Підкарпатті.

   На аверсі монети розміщено: малий Державний Герб України, напис УКРАЇНА, номінал 5 ГРИВЕНЬ, рік карбування монети - 2016 (унизу праворуч); на передньому плані зображено вежу, на другому плані - міську ратушу та стилізовану панораму міста; унизу - логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

   На реверсі монети на тлі фрагмента гравюри із зображенням стародавнього Дрогобича розміщен ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1223 | Добавил: админ | Дата: 17.12.2016

 

     19 грудня НБУ вводить в обіг пам'ятні монети присвячені одній з найкрасивіших архітектурних пам`яток Києва - Миколаївському костьолу, побудованому у неоготичному стилі на початку ХХ століття київським архітектором В. Городецьким за проектом архітектора С. Воловського. Архітектура костьолу відрізняється легкістю, завершеністю пропорцій, а особливе враження справляють вежі-стріли та надзвичайно красива ліпнина.

   На аверсі срібної монети номіналом 10 гривень розміщено: ліворуч - малий Державний Герб України та напис УКРАЇНА (вертикально); у центрі - інтер`єр костьолу святого Миколая, праворуч номінал - 10 ГРИВЕНЬ, унизу рік карбування - 2016. Монета має ввігнуту поверхню з одного боку.

    На реверсі срібної монети номіналом 10 гривень зображено будівлю костьолу та розм ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1203 | Добавил: админ | Дата: 16.12.2016

   19 грудня НБУ вводить в обіг пам'ятну монету присвячену видатному українському актору, Герою України Богдану Сильвестровичу Ступці. Богдану Ступці були підвладні будь-які образи і персонажі: він зіграв понад 150 ролей у кіно і на театральній сцені. У кіно актор дебютував роллю Ореста Дзвонаря у фільмі Юрія Іллєнка `Білий птах з чорною ознакою` (1971). Ступка зіграв багато історичних постатей - гетьманів Івана Брюховецького, Івана Мазепу, Богдана Хмельницького, а також Чингісхана, Бориса Годунова, Остапа Вишню та інших. За виконання головної ролі у виставі `Тев`є-Тевель` Богдана Ступку нагороджено Державною премією України імені Тараса Шевченка в галузі театрального мистецтва (1993 рік).

   На аверсі монети розміщено: угорі напис УКРАЇНА, малий Державний Герб України; у центрі - стилізовану композицію: на тлі театральної куліс ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1327 | Добавил: админ | Дата: 10.12.2016

   12 грудня НБУ вводить в обіг пам'ятну монету присвячену Львівському торговельно-економічному університету - одному з найстаріших навчальних закладів з підготовки фахівців торговельної справи, спадкоємцю славних традицій Львівської комерційної академії. Сьогодні це сучасна освітньо-наукова установа європейського зразка, у якій створено умови для успішного навчання і наукового росту молоді.

   На аверсі монети розміщено: угорі - малий Державний Герб України та напис УКРАЇНА; у центрі на дзеркальному тлі - будівля Львівського торговельно-економічного університету, над якою - рік карбування 2016 (ліворуч) і написи 200/РОКІВ (праворуч); унизу: номінал ДВІ ГРИВНІ та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч).

   На реверсі монети розміщено герб університету з роком заснування 1816 і н ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1073 | Добавил: админ | Дата: 09.12.2016

    12 грудня НБУ вводить в обіг пятигривневу нейзильберову пам'ятну монету присвячену святу любові і турботи до ближнього - Дню Святого Миколая, який відомий своїм служінням людям, а історія його вшанування в Україні сягає ще часів Київської Русі. Життя цього святого пов`язане з творінням чудес, а його духовний досвід передається людям із покоління в покоління. Святий Миколай - символ доброго духу, що дбайливо спостерігає за дитиною впродовж року. А діти напередодні свята пишуть йому листи зі своїми побажаннями.

   На аверсі монети розміщено: стилізоване зображення Святого Миколая, під яким - веселка з іграшками, малий Державний Герб України, рік карбування монети 2016, напис УКРАЇНА та номінал - 5 ГРИВЕНЬ; праворуч - логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

   На реверсі монети зображено ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1676 | Добавил: админ | Дата: 09.12.2016

   9 грудня 2016 року НБУ вводить в обіг пам'ятну срібну монету номіналом 5 гривень, останню монету з серії "Східний календар" присвячену року Півня, одній із тварин східного календаря, який засновано на дванадцятирічному циклі Юпітера - найбільшої планети Сонячної системи.
Роздрібна ціна, грн: 500

    На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, під яким напис НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК/УКРАЇНИ; у центрі в оточенні стилізованого рослинного орнаменту - номінал 5/ГРИВЕНЬ; унизу рік - 2015, а також позначення металу, його проби - Ag 925, маси в чистоті - 15,55 та логотип Монетного двору Національного банку України.
    На реверсі монети в оточенні стилізованого рослинного орнаменту зображено в лубочному стилі півня, око якого оздоблено кубічним оксидом цирконію жовтого кольору. На ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1304 | Добавил: Нина | Дата: 05.12.2016

   9 листопада НБУ відкриваючи нову серію " Фауна в пам`ятках культури України" вводить в обіг 5-ти гривневу срібну монету ВОВК присвячену вовку та його зображенням на пам`ятках культури певного історичного етапу розвитку суспільства - періоду Київської Русі, своєрідна культура якої не копіювала і не запозичувала чужу спадщину, а синтезувала і органічно поєднувала елементи культури сусідніх країн, племен і народів зі своїми традиціями. На території сучасної України впродовж тисячоліть проживали племена і народи, які творили культуру, передаючи її у спадок наступним поколінням і забезпечуючи цим безперервний прогресивний розвиток.
    На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, напис УКРАЇНА, рік карбування монети 2016 та номінал 5/ГРИВЕНЬ; у центрі позолочений фрагмент окуття ритона із рога тура з Чор ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1330 | Добавил: админ | Дата: 07.11.2016

   9 листопада НБУ відкриваючи нову серію " Фауна в пам`ятках культури України" вводить в обіг 5-ти гривневу срібну монету ОЛЕНЬ присвячену оленю та його втіленню, що передає притаманні йому силу, швидкість, неприборканість, на пам`ятках культури різних періодів, зокрема скіфському, культура якого залишила українським степам по собі багату спадщину, а таємничим свідченням людського генія є пам`ятки, що протягом століть викликають дискусії щодо визначення конкретної історико-культурної належності твору.
    На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України і напис УКРАЇНА, рік карбування монети 2016 та номінал 5/ГРИВЕНЬ (праворуч); у центрі позолочений стилізований скіфський олень із навершшя, праворуч - саме навершшя (курган Товста могила, IV ст. до н. е.). Елемент оздоблення: локальна позолота, вміст золота ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 1026 | Добавил: админ | Дата: 07.11.2016

   9 листопада НБУ відкриваючи нову серію " Фауна в пам`ятках культури України" вводить в обіг 5-ти гривневу срібну монету ПАВИЧ присвячену павичу та його втіленню в пам`ятках давньоруської книжності, в орнаментиці та декоративності якої зустрічаються фігурки людей, тварин, птахів тощо. Художнє оформлення пам`яток давньоруської книжності вражає високим художнім смаком каліграфів і мініатюристів.
    На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, напис УКРАЇНА, рік карбування монети 2016 та номінал 5/ГРИВЕНЬ; у центрі на тлі мініатюри Ізборника Святослава 1076 року - пам`ятки давньоруської книжності, зображення позолоченого павича - фрагмента цієї мініатюри. Елемент оздоблення: локальна позолота, вміст золота в чистоті не менше ніж 0,0002 г.
    На реверсі монети зображено павича, пра ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 936 | Добавил: админ | Дата: 07.11.2016

Copyright MyCorp © 2024
Поиск
 
Категории раздела
Новые памятные и юбилейные монеты Украины [134]
Банкноты Украины [4]
Разменные монеты Украины [9]
Новинки в нумизматике [12]
 
» Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

» Текущее время
07:01

» Друзья сайта
  • Монеты Украины
  • Монеты СССР
  • Античное золото
  • Сайт о Киеве
  • Инвестиции в недвижимость
  • Жетоны минторга СССР

  • » Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0