Четверг, 25.04.2024, 16:55

ГлавнаяРегистрацияВход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
 
Форма входа

 
Поделитесь новостью с друзьями.
 
 
Главная » Архив материалов
« 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 »

  К концу года, а именно в декабре, НБУ порадует коллекционеров очередным коллекционным набором разменных монет. Но учитывая что к декабрю номинальный ряд монет сократится то и монет в наборе будет меньше. Но чтобы как то заполнить набор и сделать его интересным горе сотрудники НБУ насовали в него не разменных монет, а псевдо-разменные или псевдо-памятные десятигривневые монеты с цынкового сплава. А монеты в одну копейку, две копейки, пять копеек, двадцать пять копеек вообще решили не включать в набор. Сложно понять чем они мотивировали  отсутствие этих номиналов в наборе когда де факто и де юре эти монеты имеют хождение ... Читать дальше »

Категория: Разменные монеты Украины | Просмотров: 5359 | Добавил: админ | Дата: 28.08.2019 | Комментарии (0)

  5 вересня НБУ вводить в обіг двугривневу нейзильберову монету присвячену одному з найстаріших музичних навчальних закладів в Україні та Європі, який за результатами своєї діяльності здобув загальнодержавне та міжнародне визнання. Виникнення та існування академії тісно пов’язані з діяльністю музичних навчальних закладів Львова, історія яких сягає ХІХ століття. У музичній академії здобули освіту такі зірки музичної сцени, як С. Крушельницька, Д. Січинський, О. Мишуга, В. Барвінський, М. Скорик та багато інших.

   На аверсі монети розміщено стилізовану композицію: на тлі нотних рядків зображено музичний інструмент – ліру, угорі якої – малий Державний Герб України, під ним написи: УКРАЇНА/2/ГРИВНІ; унизу: логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України та рік карбування монети – 2019.

  ... Читать дальше »

Просмотров: 641 | Добавил: админ | Дата: 21.08.2019

  20 серпня НБУ вводить в обіг 10 гривневу срібну монету- Земля-годувальниця. Монета присвячена цінності і значенню землі-годувальниці, яка за всіх часів залишається джерелом життя і матеріальних благ. Давні землеробства знайшли відображення в українській усній народній творчості: “Про землю піклуйся – золотим зерном милуйся”, “Чорна земля білий хліб родить”, “Земля – наша мати, всіх годує”.

   На аверсі монети розміщено: на тлі рослинного орнаменту малий Державний Герб України, праворуч від нього рік карбування монети 2019 (угорі) та стилізовану композицію – фігуру сіяча, який тримає кошик із золотим зерном (локальна позолота), ліворуч від сіяча вертикальні смуги, що символізують золоте зерно (локальна позолота), і рілля, та вертикальні написи: на золотому тлі – УКРАЇНА, на дзе ... Читать дальше »

Просмотров: 863 | Добавил: админ | Дата: 01.08.2019 | Комментарии (0)

     6 серпн НБУ вводить в обіг пам'ятну монету - 1000 років від початку правління київського князя Ярослава Мудрого . Монета присвячена остаточному утвердженню на київському престолі (1019–1054) великого князя Ярослава Мудрого – державного діяча, за часів якого Київська Русь сягнула піку своєї могутності. Під рукою Ярослава Володимировича Київська держава укріпила та розширила свої кордони, зміцнила міжнародне становище, а культура Русі досягла найвищого розвитку.

   На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України (ліворуч), під яким напис УКРАЇНА; номінал – 20/ГРИВЕНЬ (праворуч); на тлі абрису бань Софійського собору зображено макет реконструкції собору ХІ ст., під яким стилізований сувій Руської правди, по обидва боки від сувою: позолочені вірчий знак князя Ярослава Мудрого (ліво ... Читать дальше »

Просмотров: 1019 | Добавил: админ | Дата: 19.07.2019

   Продовжуючи серію Духовні скарби України НБУ 22 липня вводить в обіг 50 гривневу срібну монету вагою 500 грам пам'ятну монета - Надання Томосу про автокефалію Православної церкви України
Монета присвячена події, яка ознаменувала тисячолітній шлях української церкви від створення до здобуття незалежності, – наданню Томосу про автокефалію Православної церкви України. Томос, текст якого ухвалено архієрейським синодом Вселенського патріархату, офіційно затверджує канонічний автокефальний статус Православної церкви України як однієї з 15 помісних православних церков.
    На аверсі монети розміщено: унизу: малий Державний Герб України (ліворуч), півколом написи: УКРАЇНА, рік карбування монети 2019 та номінал П’ЯТДЕСЯТ ГРИВЕНЬ; у центрі – стилізована хрестоподібна композиція, увінчана позолоч ... Читать дальше »

Просмотров: 773 | Добавил: админ | Дата: 07.07.2019

   Продовжуючи серію  Видатні особистості України 22 липня НБу вводить нельзиберову двугривневу монету  Пантелеймон Куліш. Монета присвячена відомому письменнику, публіцисту, етнографу, історику, літературному критику, перекладачеві, громадському діячеві – Пантелеймону Олександровичу Кулішу. П. Куліш – одна з найколоритніших постатей свого часу в українській літературі. Він автор фонетичного правопису, який став основою усистематизованого сучасного українського правопису, першого українського історичного роману (“Чорна рада”), батько українського художнього перекладу (перекладав твори Шекспіра, Байрона, Гейне, Гете, Шиллера, першим переклав Біблію українською мовою). Проводив активну діяльність щодо формування в суспільній свідомості переконання про життєву необхідність розвитку національної літератури, укра ... Читать дальше »

Просмотров: 606 | Добавил: админ | Дата: 07.07.2019

 10 липня НБУ вводить в обіг монети присвячені орлану-білохвосту – одному з найбільших представників хижих птахів Євразії, зникаючому виду (ряд – Соколоподібні, родина – Яструбові), уключеному до Червоної книги України та Європейського Червоного списку тварин і рослин, що перебувають під загрозою зникнення.

   На аверсі монети номіналом 2 гривні в обрамленні вінка, утвореного із зображень окремих видів флори і фауни, розміщено малий Державний Герб України та написи: УКРАЇНА/2/ГРИВНІ/2019 та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

   На реверсі монети номіналом 2 гривні зображено орлана-білохвоста в польоті (кольорове зображення, використано тамподрук) та написи півколом: ОРЛАН-БІЛОХВІСТ (унизу), HALIAEETUS ALBICILLA (праворуч).

... Читать дальше »

Просмотров: 845 | Добавил: админ | Дата: 25.06.2019

    

Голова Національного банку України Яків Смолій оголосив про зміни у номінальному ряді банкнот та монет, спрямовані на впорядкування готівкового обігу гривні.

 

... Читать дальше »
Просмотров: 1044 | Добавил: админ | Дата: 25.06.2019 | Комментарии (0)

   Пам`ятна медаль, присвячена наступальній операції Української Галицької армії – Чортківській офензиві, що була проведена 07 – 28 червня 1919 року з метою визволення всієї території Західно-Української Народної Республіки. Чортківська офензива, що відбулася у найнапруженіший період українських визвольних змагань 1917 – 1921 років, засвідчила волю українців до боротьби та є для нащадків зразком національної гідності та мужності.
Роздрібна ціна, грн: 51 

    На аверсі медалі розміщено: напис УКРАЇНА (унизу), під яким малий Державний Герб України, праворуч і ліворуч від якого роки – 1919 і 2019; у центрі зображено Тризуб, оповитий гілками калини (з дизайну ордена Української Галицької Армії автора Михайла Бринського); по колу стилізований напис – ЗВИТЯГА УКРАЇНСЬКОЇ ГАЛИЦЬКОЇ АРМІЇ; правор ... Читать дальше »

Просмотров: 661 | Добавил: админ | Дата: 07.06.2019

  21 травня НБУ вводить в обіг памятну монету присвячену видатному математикові, педагогу, інженеру-конструктору, академіку Національної академії наук України, заслуженому діячу науки і техніки України, лауреатові багатьох державних і наукових премій – Олексію Васильовичу Погорєлову. Дослідження вченого дали змогу завершити розробку теорії повних нерегулярних опуклих поверхонь та заклали основу нелінійної геометричної теорії оболонок – найпоширеніших елементів сучасних конструкцій. Олексій Погорєлов – автор десятків монографій і підручників (зокрема оригінального шкільного підручника з геометрії та університетських підручників з аналітичної та диференціальної геометрії), більшість з яких перекладено англійською мовою.

   На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, по обидва боки від якого ... Читать дальше »

Просмотров: 700 | Добавил: админ | Дата: 18.05.2019

Copyright MyCorp © 2024
Поиск
 
Категории раздела
Новые памятные и юбилейные монеты Украины [134]
Банкноты Украины [4]
Разменные монеты Украины [9]
Новинки в нумизматике [12]
 
» Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

» Текущее время
16:55

» Друзья сайта
  • Монеты Украины
  • Монеты СССР
  • Античное золото
  • Сайт о Киеве
  • Инвестиции в недвижимость
  • Жетоны минторга СССР

  • » Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0