Пятница, 29.03.2024, 13:14

ГлавнаяРегистрацияВход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
 
Форма входа

 
Поделитесь новостью с друзьями.
 
 
Главная » Архив материалов
« 1 2 3 4 ... 41 42 »

 Серія: Спорт
Присвячена важливій події у світовому спортивному житті – ХХХІІ літнім Олімпійським іграм, проведення яких заплановано в столиці Японії – Токіо і на яких розширюється спортивна програма новими видами спорту. Міжнародні змагання проводяться під егідою Міжнародного олімпійського комітету в межах олімпійського руху.
Роздрібна ціна, грн: 35 

    На аверсі монети розміщено: малий Державний Герб України (ліворуч); композицію, стилізовану під мистецтво оригамі, що символізує тісний зв`язок японської національної архітектури з природнім середовищем, розділену на дві частини – стилізовані струмок з рибами, квіткою сакури (ліворуч) та токійські архітектурні спорудження (праворуч); по центру на дзеркальному тлі написи: УКРАЇНА (вертикально), номінал – 2 ГРИВНІ (вертикально); рік випуску 20 ... Читать дальше »

Просмотров: 347 | Добавил: админ | Дата: 19.06.2020

   Серія: Флора і фауна
Присвячена Совці розкішній – рідкісному виду комах (ряд – Лускокрилі, родина Noctuidae), зникаючому виду, уключеному до Червоної книги України. В Україні зустрічається локально на Поліссі, у Лісостепу, Степу та Криму (Київська, Житомирська, Чернігівська, Сумська, Черкаська, Луганська, Харківська області, Крим).
Роздрібна ціна, грн: 58 

    На аверсі монети в обрамленні вінка, утвореного із зображень окремих видів флори і фауни, розміщено малий Державний Герб України та написи: УКРАЇНА/2/ГРИВНІ/2020 та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.
    На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено кольорову совку розкішну (використано тамподрук) та написи півколом: СОВКА РОЗКІШНА (угорі праворуч), STAUROPHORA CELSIA (унизу ліворуч).
... Читать дальше »

Просмотров: 300 | Добавил: админ | Дата: 20.05.2020

    Присвячена періоду правління княгині Ольги (945–964 рр.), з діяльністю якої пов’язаний новий етап розвитку давньоруської державності. Посівши київський престол, княгиня Ольга провадила успішну внутрішню й зовнішню політику, зміцнювала торговельні та політичні зв’язки Київської Русі, сприяла зростанню її міжнародного авторитету. Вона продовжила політику з підтримання дружних відносин із Візантією, а також прийняла хрещення в головному храмі Візантійської імперії – Софійському соборі.
Роздрібна ціна, грн: 2450 

    На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, під яким напис – УКРАЇНА; ліворуч рік карбування монети – 2020; унизу номінал монети – 20/ ГРИВЕНЬ; у центрі на тлі декоративного орнаменту часів Київської Русі – стилізоване позолочене ... Читать дальше »

Просмотров: 676 | Добавил: админ | Дата: 28.04.2020

  Присвячена увічненню пам’яті та перемозі у Другій світовій війні – найкривавішій в історії людства, що тривала шість років. Воєнні дії відбувалися на території 40 держав і завдали людству надзвичайних страждань. Значний внесок у перемогу над нацизмом зробила Україна, територія якої із червня 1941-го до жовтня 1944 року була центральною ділянкою всього європейського плацдарму воєнних дій. Під час Другої світової війни Україна зазнала величезних людських (приблизно 9–10 млн осіб) та матеріальних втрат.
Роздрібна ціна, грн: 40 

    На аверсі монети розміщено: угорі на дзеркальному тлі – малий Державний Герб України, під яким напис – 75 РОКІВ/ ПЕРЕМОГИ/ НАД/НАЦИЗМОМ/ У ДРУГІЙ/ СВІТОВІЙ/ ВІЙНІ; ліворуч на матовому тлі написи: 2020/ УКРАЇНА/ 5 ГРИВЕНЬ (напис ГРИВЕНЬ – вертикальний); ун ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 583 | Добавил: админ | Дата: 20.04.2020

  Присвячена Видубицькому Свято-Михайлівському монастирю, заснованому сином князя Ярослава Всеволодом на південній околиці Києва – в урочищі Видубичі. За літописом, назва урочища походить від слова “видибати” – на цьому місці виплив дерев’яний ідол бога Перуна, якого було скинуто в Дніпро біля Старокиївської гори під час хрещення Київської Русі. Першим мурованим храмом на території монастиря була Михайлівська церква, зведена в останній чверті ХІ ст. На початку ХІІ ст. монастир стає одним із центрів літописання. До володінь монастиря належали звіринецькі, либідські, наводницькі, осокорківські та інші землі з перевозами на Дніпрі та його притоці Либеді. Монастир брав активну участь у політичному житті Київської Русі. Саме тут, біля Михайлівської церкви, за традицією збиралося на рать воїнство. Сучасний ансамбль Видубицького мона ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 628 | Добавил: админ | Дата: 02.04.2020

    19 лютого НБУ вводить в обіг пяти гривневі нельзибероі й десятигривневі срібні монети присвячені свідку історичних подій на теренах галицької землі, бастіонному замку-фортеці, збудованому в першій половині XVII ст., – Золочівському замку, який представляє неоголландський тип оборонних споруд. Розміщений на невисокому пагорбі, замок свого часу слугував як для оборони, так і для житла, тобто належить до пам’яток типу “palazzo in fortezzo”. Оборонні споруди Золочівського замку – це вали, бастіони, надбрамна вежа, міст і равелін. Ренесансний ансамбль творять в’їзна вежа, Великий житловий та Китайський палаци, які є одним із небагатьох зразків східної архітектури на українських землях. Золочівський замок – музей-заповідник Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького ? в ... Читать дальше »

Просмотров: 784 | Добавил: админ | Дата: 01.02.2020

  27січня НБу вводить нову пятигривневу нейзильберову монету присвячену року Пацюка, одній із тварин, якою розпочинається дванадцятирічний цикл східного календаря. 

  На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, праворуч від якого напис півколом УКРАЇНА; на дзеркальному тлі по колу зображені 12 символів східного календаря, у центрі кола – годинник зі стрілкою, що вказує на пацюка – символ року, під стрілкою рік карбування монети – 2020; унизу ліворуч напис півколом 5 ГРИВЕНЬ; на матовому тлі зображені стилізовані під українську витинанку символи кожної пори року: сніжинка (угорі), квітка (праворуч), ягода (унизу), листок (ліворуч); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч над символом тигра).

  На реверсі монети зображено символ східного календа ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 998 | Добавил: админ | Дата: 13.01.2020

   23 cічня HБУ вводить в обіг пам’ятні монети номіналом 5 гривень з нейзильберу, та 10 гривень зі срібла присвячені віковому ювілею легендарного Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, який розпочав свою діяльність 1920 року у Вінниці. Більшість класиків української драматургії XIX–XX ст. отримали першочитання своїх творів саме на сцені театру імені Івана Франка, де панує атмосфера особливого мистецького товариства, згуртованого творчими ідеалами та спільною метою, а кращі вистави перетворюються на свято виконавської майстерності. Яскраві, живі, неповторні образи, створені талановитими акторами, оригінальні режисерські постановки належать до незаперечних здобутків українського театру.

   На аверсі монети з нейзильберу розміщено: малий Державний Герб України, над яким напис півко ... Читать дальше »

Категория: Новые памятные и юбилейные монеты Украины | Просмотров: 756 | Добавил: админ | Дата: 08.01.2020

  !6 січня НБУ вводить в обіг пятигривневу монету присвячену віковому ювілею одного з найбільших музеїв України, культурного центру Слобожанщини та Східної України. Щороку заклад приймає понад 200 тисяч відвідувачів і вже протягом століття зберігає своє непересічне значення дослідницького, науково-методичного і культурно-виховного центру Харківської області. Біля витоків музею Слобідської України стояв Микола Федорович Сумцов – видатний учений, етнограф, історик, дослідник народного побуту і світогляду, який і став першим директором музею.

   На аверсі монети розміщено: малий Державний Герб України, над яким напис півколом УКРАЇНА, композицію: стилізовані дерева увінчані плодами, що символізують духовну та матеріальну культуру, праворуч і ліворуч від яких – вертикальні смуги, що нагадують фасад сучасної будівлі музею, ун ... Читать дальше »

Просмотров: 774 | Добавил: админ | Дата: 02.01.2020

  26 грудня НБУ ввів в обіг десятигривневу монету присвячену багатоцільовому повноприводному автомобілю, призначеному для транспортування особового складу, різних вантажів військових частин, підрозділів спеціального призначення і миротворчих сил ООН. Автомобіль КрАЗ-6322 “Солдат” – базовий автомобіль Збройних Сил України, може використовуватися як баластний тягач для транспортування літаків на аеродромах, артилерійських систем тощо. Він має виняткові характеристики із прохідності, маневреності та швидкості в надскладних природно-кліматичних і дорожніх умовах.
Роздрібна ціна, грн: 10 

    На аверсі монети розміщено: малий Державний Герб України (праворуч на дзеркальному тлі), під яким напис УКРАЇНА; на матовому тлі – стилізоване креслення автомобіля в двох ракурсах; зазначено номінал 10/ГРИ ... Читать дальше »

Просмотров: 761 | Добавил: админ | Дата: 18.12.2019

Copyright MyCorp © 2024
Поиск
 
Категории раздела
Новые памятные и юбилейные монеты Украины [134]
Банкноты Украины [4]
Разменные монеты Украины [9]
Новинки в нумизматике [12]
 
» Календарь
«  Март 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

» Текущее время
13:14

» Друзья сайта
  • Монеты Украины
  • Монеты СССР
  • Античное золото
  • Сайт о Киеве
  • Инвестиции в недвижимость
  • Жетоны минторга СССР

  • » Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0